Wij zijn de maker en leverancier van Fit-to-Position.
En we zijn “consultants”.

Dat is ook de oorsprong voor het bouwen van Fit-to-Position. We misten in onze projecten het concrete inzicht in de verbinding tussen de bedrijfsdoelstelling, de processen en of de mensen wel de kennis, vaardigheden en gedrag in huis hebben om de doelstellingen te halen. En of dit ook geldt bij veranderingen in organisatie, markt of werkzaamheden. Werken met Excel voldeed wel voor een groepje van 5 personen, maar voor 50 of 500 was dit echt onmogelijk.

Vanaf 2004 hebben we onze inzichten als software as a service, Fit-to-Position, gebouwd. De software is vanaf dat moment steeds verder ontwikkelt. Met als leidraad: als het leidt tot meer eenvoud en/of beter inzicht in “de juiste persoon op de juiste plek” dan doen we het. Bij de ontwikkeling werken we graag in kleine teams met de beste mensen en volgen de laatste technische ontwikkelingen. Op deze manier kunnen we onze klanten de beste service geven.

Der product ontwikkeling hebben we altijd gecombineerd met implementatie van de processen. Een goed werkend systeem is tenslotte de combinatie goed werkende techniek, de juiste inhoud en gestroomlijnde processen.Op al deze gebieden hebben we veel kennis opgebouwd. Kennis over wat werkt, en wat niet werkt. Deze lessons learned verwerken we in de software features of oplossingen.

Daarom kiezen we ervoor om nog steeds een “add-on” te zijn op andere HR systemen of ERP suites. De informatiebehoefte, en de noodzaak voor HR om zelf te kunnen sturen vraagt om flexibiliteit van organisatie inrichting en korte lijnen. Met Fit-to-Position heb je het zelf in de hand. Bovendien is Fit-to-Position voordeliger.

We hebben ook veel kennis opgebouwd over resultaatsturing en ontwikkeling van medewerkers. Wat drijft mensen en wat kan je als organisatie doen om performance en ontwikkeling aan te laten sluiten op de individuele behoefte én de organisatiedoelen. Een deel van deze kennis is gebundeld in de kennisbank.

Maak kennis met ons kernteam