Veelgestelde vragen

Algemeen

 1. FtP Score
  Doel van deze rapportage is het verkrijgen van inzicht in de “fit” van de individuele medewerker met zijn/haar positie. In hoeverre voldoet de medewerker aan de verwachting die bestaat voor de functie. Eventuele acties worden in deze rapportage gesignaleerd. Ideaal voor kalibratie sessies met managers m.b.t. individuele medewerkers of per afdeling. Ook handig om de consistentie van de scores te bekijken.
 2. Afwijking op Norm
  Doel van de rapportage is het herkennen van de sterke en zwakke kanten van (delen van de) organisatie. Je kunt dit bekijken per individu, per afdeling of zelfs organisatiebreed.
 3. Distributie
  Doel van de rapportage is het herkennen van de performance van groepen in de organisatie. De rapportage laat je bijvoorbeeld zien hoeveel % van de geselecteerde populatie er boven- of onder de norm scoort.
 4. Performance Ranking
  Doel van de rapportage is inzicht verkrijgen in de scores van medewerkers en bepalen van de rangorde. Hiermee kun je ook kijken wie er op specifieke competenties het beste scoren en wie niet. Handige rapportages om snel je top- en bottom performance mee in kaart te brengen. Interessant is ook om te bekijken of dit overzicht overeenkomt met het beeld dat je zelf van de medewerkers hebt.
 5. Grid Rapportage
  Doel van de rapportage is het beleid voor de juiste persoon op de juiste plaats te realiseren. Een interessante Grid zou bijvoorbeeld kunnen zijn om de performance en de potentie van de medewerkers op de twee assen weer te geven. Dit geeft inzicht in: welke medewerkers kunnen er nog een stap maken? Wie moeten er aandacht en sturing krijgen? Tegen wie moeten er maatregelen getroffen worden? Deze rapportage kent veel mogelijkheden. Voordat de rapportage resultaten geeft, zullen eerst de assen gedefinieerd moeten worden.
 6. Proces Informatie
  Voor het op elk moment kunnen bekijken van de voortgang van de gesprekscyclus. Wie hebben er al een formulier en wie nog niet? Teven te gebruiken voor het sturen van herinneringen en/of aankondigingen naar de managers.
 7. Export naar Excel
  Handige rapportage om de gegevens vanuit FtP te exporteren naar Excel. Wil je inhoud van de formulieren en de scores hebben? Gebruik dan Export Documentregels. Of gebruik Export Bonus om de bonusberekeningen te exporteren. Of Export Totalen om de door FtP berekende eindbeoordeling te exporteren. Ook kun je -indien aanwezig- salarisberekeningen of de POP-afspraken exporteren.

Je kunt onze software zeker uitproberen. Dan kan op twee manieren:

 1. Middels een rondleiding in onze demo omgeving met onze standaard inrichting (gratis)
 2. Middels een eigen Proeftuin ingericht op basis van jullie eigen formulier (kosten: 1250,- euro)
  (Je stuurt jullie formulier op, en wij zorgen dat het wordt ingericht)

Indien je FtP een keer wilt uitproberen, klik dan op de button hiernaast (WILT JE FTP UITPROBEREN, KLIK DAN HIER), vul je naam en telefoonnummer in, dan nemen wij contact met je op.

Voor organisaties variërend in grootte tussen de 10 en de 10.000 medewerkers. Zowel binnen- als buiten Nederland opererend.

In FtP kunnen zowel medewerker, managers, directie of medewerkers P&O vinden wat zij willen.

FtP kan koppelen op de meeste HR systemen. Heb je al een systeem waar al uw medewerkers in staan, dan hoef je de gegevens maar één keer in te voeren.

Praktisch alle HR instrumenten worden in FtP ondersteund. Waaronder o.a.:

 • Functioneren en beoordelen
 • 360 Graden Feedback
 • POP
 • Strategische Personeelsplanning
 • Verbeter Plan
 • Dossier manager
 • Assessments
 • Strategie Scan
 • Performance monitor
 • Functiecomponist
 • Functiekompas
 • Etc.

Ook kun je medewerker gegevens (NAW, salaris) vastleggen. Voor kleinere organisaties kan FtP als compleet HRM-pakket ingezet worden.

Heb je nog andere formulieren/instrumenten die hier niet genoemd worden? Dan vernemen wij dat graag. De kans is groot dat FtP die ook kan ondersteunen.

 

 

De Opleidingsbehoefte kan worden vastgelegd in het POP formulier van de medewerker.  Hier kun je eenvoudig de voortgang volgen van ontwikkelafspraken, opleidingen, trainingen etc.

Ook zijn er rapportagemogelijkheden beschikbaar.

Via onze Performance Monitor kun je snel het hele team evalueren en volgen. Het biedt je de mogelijkheid om iedere dag, week, maand of kwartaal een notitie over de medewerkers van uw team vast te leggen.

Deze manier van monitoren werkt prima op zichzelf, maar kan ook prima naast de ‘traditionele’ gesprekscyclus worden ingezet.

Het programma werkt intuïtief. Het beheer/onderhoud van het programma is heel goed door jullie zelf te doen. Na het volgen van onze training ben je prima in staat om zelf wijzigingen door te voeren. Ook is er een handleiding voor beheerders beschikbaar.

Wij hebben een goede bibliotheek met competenties beschikbaar, waar je je voordeel mee kunt doen. Maar indien je jullie eigen functies en competenties wilt behouden, dan is dat geen enkel probleem.

Ook kunnen wij je ondersteunen met onze ervaring en met onze kennisbank.

Om jullie gegevens zo goed mogelijk te beveiligen, hebben wij de volgende beveiligingsmaatregelen getroffen:

 

FYSIEKE BEVEILIGING

 • Inbraakbeveiliging: het pand waarin de serverruimte met de fysieke gegevensopslag zich bevindt, is uitgerust met inbraakbeveiliging.
 • Serverruimte: de serverruimte is voorzien van sloten en koeling. Sleutels van de serverruimte zijn slechts beschikbaar voor een beperkt aantal individueel geautoriseerde medewerkers.

 

LOGISCHE/PROGRAMMATISCHE BEVEILIGING

 • Toegangsbeveiliging: fit-to-position is afgeschermd middels een login code en een wachtwoord per gebruiker. Logincode en wachtwoord zijn aan te passen en het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Wachtwoorden worden versleuteld opgeslagen.
 • Rollen-en rechtenstructuur: fit-to-position heeft een uitgebreide rollen- en rechtenstructuur. Gebruikers hebben een geldende rol nodig om functies te kunnen aanroepen in fit-to-position. De rechten per functie zijn per rol volledig in te stellen.
 • Wachtwoordgenerator: fit-to-position heeft de mogelijkheid om per gebruiker een willekeurig wachtwoord te genereren dat uit willekeurig gekozen tekens uit meerdere tekengroepen bestaat. Daarnaast kan fit-to-position per klant de lengte van het wachtwoord instellen.
 • Unieke pc-gebonden sessie-id’s: bij iedere login creëert fit-to-position een unieke sessie-identificatie voor de gebruiker op die pc. Fit-to-position controleert bij iedere aanvraag of opslag van gegevens of de identificatie van de sessie waarmee de gebruiker werkt, correspondeert met de in fit-to-position opgeslagen sessie-id. Indien dit niet zo is, dan wordt de sessie afgebroken en wordt er verwezen naar de inlogpagina.
 • Inactiviteit sessies: fit-to-position monitort intern de inactiviteit van een sessie. Fit-to-position kan de sessie na overschrijding van een tijdslimiet automatisch deactiveren. Bij het hervatten van het werk dient de gebruiker dan eerst weer in te loggen.
 • Automatische logout: indien de gebruiker niet uitlogt, maar het scherm van fit-to-position sluit, dan logt fit-to-position automatisch de gebruiker alsnog uit door de sessie af te breken. Het is voor niet geautoriseerde personen dan ook onmogelijk om naderhand  met url’s – het zogenaamde urlhijacking – toegang te krijgen in fit-to-position. De automatische logout werkt met Internet Explorer en ondervindt mogelijk nadelige gevolgen van een pop-upblocker, zoals de Google toolbar.
 • Knoppen- en adresbalk verborgen: fit-to-position werkt in de modus volledig scherm. Hierdoor zijn de knoppen- en adresbalk verborgen. Ook is de mogelijkheid om het menu onder de rechtermuisknop op te roepen, uitgeschakeld. Tevens is de mogelijkheid om naar de reguliere schermweergave te gaan gedeactiveerd.
 • Formuliergebonden invoer: fit-to-position is zo gebouwd dat het in principe alleen mogelijk om toegang te krijgen tot de in fit-to-position opgenomen gegevens via de in fit-to-position opgenomen functies en formulieren. Toegang tot gegevens en rapporten via scripts wordt hierdoor bemoeilijkt.
 • Local host: slechts via de applicatieserver kunnen gegevens worden opgevraagd en verwerkt. Toegang tot de gegevens van fit-to-position via wegen die niet via de applicatieserver lopen zijn niet mogelijk.
 • Dedicated database: fit-to-position heeft per omgeving een aparte database met een eigen gebruiker / wachtwoord combinatie. Rodium maakt in ieder geval per klant, en mogelijk zelfs per klant meer dan een omgeving aan. Door de gegevens per omgeving apart op te slaan ontstaat een extra beveiligingsschil rondom fit-to-position.
 • Datacommunicatie: als additionele beveiliging heeft Rodium de mogelijkheid een klant een secure verbinding (https) met fit-to-position te bieden. Dit realiseert Rodium met behulp van Secure Server ID van Verisign. Als additionele beveiliging bestaat de mogelijkheid met behulp van certificaten te werken.

 

ORGANISATORISCHE BEVEILIGING

 • Backup: het veiligstellen van gegevens tegen calamiteiten is gewaarborgd door een backup-procedure. Dagelijkse backups garanderen een minimaal gegevensverlies. 
 • Geheimhouding: het is noodzakelijk dat bepaalde medewerkers van Rodium en ondersteunende organisaties toegang hebben tot de in fit-to-position opgeslagen gegevens. Alle medewerkers van Rodium en ondersteunende organisaties, die deze toegang direct of indirect hebben, zijn middels contract of specifieke verklaring gehouden tot geheimhouding.

De kosten voor het gebruik van Fit-to-Position zijn zeer laag. De kosten bestaan uit 2 componenten:

 1. Licentiekosten
  We rekenen een bedrag per medewerker per jaar en dat is inclusief de hosting en het technisch onderhoud. Je hoeft alleen een internet aansluiting te hebben. Het bedrag hangt af van de grootte van jouw organisatie en van het aantal modules dat je wilt gaan gebruiken. Kijk hier voor de tarieven.
 2. Implementatiekosten (eenmalig)
  Voor de technische vertaling van uw formulier en proces en voor het inlezen van jullie data rekenen wij eenmalig een  bedrag van 1.000,- euro.Voor andere implementaties specifiek gericht op Resultaatgericht Ontwikkelen verwijzen wij je graag naar Rodium (www.rodium.nl). De medewerkers van Rodium zijn ook te bereiken op het hieronder vermelde telefoonnummer.

Voor meer informatie, neem dan even contact met ons op via: 088-5668700 of via de e-mail: support@fit-to-position.com.

Load More