Opdracht

Resultaat van samenwerking

Begin 2018 was Van Beest Group op zoek naar een partner voor het invoeren van een nieuw beoordelingssysteem. Yvonne van Hengel, Corporate HR Manager bij Van Beest Group: “Van Beest is de afgelopen jaren erg hard gegroeid, vooral door overnames in het buitenland. Zo’n sterke groei kent een aparte dynamiek, zeker wanneer je te maken krijgt met verschillende talen en culturen. Je wilt toch een eenheid bereiken bij die verschillende bedrijven.”

Van Beest heeft een sterke visie op de kernwaarden betrouwbaarheid, klantgerichtheid en kwaliteit. Deze moesten meer in de organisatie verspreid worden.

“We waren toe aan een nieuw systeem voor onze performance gesprekken. Het was een mooie gelegenheid om beide zaken te combineren”, aldus Yvonne, “We hebben toen best veel partijen gesproken. Bij Fit-to-Position kregen we gelijk een goed gevoel, het zag er makkelijk en gebruikersvriendelijk uit, we konden in meerdere talen tegelijk werken, en ze hadden een heel mooie methode om functiebeschrijvingen te verwerken. Toen bleek dat ze ook subsidies voor ons konden aanwenden, waren we er snel uit.”

Taco Witstok, Project Manager bij Fit-to-Position: “Je moet dit soort trajecten niet voor de subsidie doen, maar als de mogelijkheid er is, is het wel een stuk makkelijker om intern de handen op elkaar te krijgen.”

Uitvoering

“We zijn met de teamleiders en medewerkers begonnen, om de functieprofielen op orde te brengen. In een periode van sterke groei kan het onderhoud daarvan wel eens achterblijven. Er ontbraken er veel profielen, en veel waren achterhaald. Door resultaatgebieden te gebruiken in de beschrijvingen krijg je een goede basis voor het maken van afspraken. We hebben op deze manier, in korte tijd, toch maar liefst 60 nieuwe functiebeschrijvingen weten te maken.”

SNELLER METERS MAKEN

De beschrijvingen en voorbeelden van de kernwaarden betrouwbaarheid, klantgerichtheid en kwaliteit zijn uitgewerkt in werksessies met het team van VP’s. De acceptatie van dit soort boodschappen wordt beter in de organisatie geaccepteerd wanneer mensen zien dat het gedragen wordt vanuit de top. De beschrijvingen van de kernwaarden waren voorbereid door de consultants van Fit-to-Position, “je krijgt daardoor een vliegende start en kunt sneller meters maken.”

Zowel bij het maken van de functiebeschrijvingen als het ontwerp van het proces werkten de managers en medewerkers van Van Beest samen met de consultants van Fit-to-Position.  “De consultants van Fit-to-Position geven ons instructie en uitleg over de methode, wij zorgen voor de inhoud. Dan heb je een goed gevoel dat het jouw eigen systeem wordt. Heel leuk.”

Eerst uitproberen in laboratorium-sessies

Als het ontwerp helemaal klaar is en de basis staat, worden de nieuwe ideeën eerst getest in een laboratorium-omgeving. “Tijdens meerdere sessies hebben we medewerkers, managers en vertegenwoordigers van de OR zelf de nieuwe methode laten uitproberen. Er komen dan toch weer puntjes uit om aan te passen.”

“De interactie bij de rollenspelen zorgt ervoor dat het echt gaat leven.”

Resultaat

Eén functiehuis voor alle bedrijven

Alle bedrijven bij Van Beest werken nu met gelijke functiebeschrijvingen. De functie-inhoud voor een monteur in Spanje, Nederland en Frankrijk is hetzelfde. Individuele afwijking zijn echter nog steeds mogelijk. Deze kunnen echter goed centraal gemonitored worden.

0
Landen
0
Medewerkers
0
Functies

Uniforme performance gesprekken

Van Beest wilde ook dat de teamleiders en managers op dezelfde manier de gesprekken gingen voeren. “In zowel Nederland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en de Verenigde Staten hebben we gesprekstrainingen geven. Ook deze training “Het voeren van goed gesprek” is door Fit-to-Position op maat gemaakt. De interactie bij de rollenspelen zorgt ervoor dat het echt gaat leven.”

“We gaan de smileys doen”

Yvonne van Hengel: “Voorheen werkten we met formulieren, waarop kruisjes gezet moesten worden. Binnen FtP kun je kiezen voor verschillende icons. De keuze voor de smileys bleek een hele goede te zijn. De mensen hebben het niet meer over beoordelen, maar “we gaan de smileys doen”.

Inzicht in prestatie, kwaliteit en ontwikkeling

Met “één druk op de knop” heeft Van Beest inzicht in de voortgang van resultaten en ontwikkeling van de medewerkers. Dit geeft een geweldige mogelijkheid om de volgende stap te zetten in het resultaatgericht ontwikkelen.

Tijdsbesparing

De managers en medewerker besparen ongeveer 65% van de tijd bij het voeren van de gesprekken.

Tijdsbesparing 65%

Over Van Beest

Resultaat van samenwerking

Van Beest is de toonaangevende fabrikant van hoogwaardige kwaliteitsaccessories voor toepassingen als hijsen, sjorren en mooring(verankering) die verkocht worden onder merken als Green Pin®, Tycan®Irizar Forge en Heuer Hebetechnik.

Het bedrijf is onder andere door acquisities hard gegroeid met vestigingen in Nederland, Spanje, Duitsland, Frankrijk en USA. Van Beest is een familie bedrijf met een eigen cultuur. En dat willen ze graag zo houden. Fit-to-Position heeft het ontwerp en de implementatie verzorgd van alle tools om wereldwijd te zorgen voor aansluiting van de juiste persoon op de juiste plaats. Het uitdragen van kernwaarden, identificatie van ontwikkelbehoefte en het communiceren en uitdragen van de kernwaarden.

Soortgelijke artikelen

Kennismaken met Fit-to-Position

Wil je kennismaken met Fit-to-Position?

Vul hiernaast je gegevens dan nemen we even contact met je op.