makkelijk en veilig

Digitale HR instrumenten

LEES MEER

Verbeter de prestatie en ontwikkeling van je medewerkers.

Fit-to-Position bevat alle instrumenten die je nodig hebt om prestatie en ontwikkeling van medewerker en organisatie te inzichtelijk te krijgen en te verbeteren. De digitale instrumenten zijn volledig aan te passen naar de wensen van jouw organisatie en voorzien van uitgebreide rapportages.

Basis

De basis maken we door functiebeschrijvingen op te bouwen uit resultaatgebieden en competenties. Om dit makkelijk en snel te doen hebben we de unieke functiecomponist ontwikkelt. Aan de resultaatgebieden kan je prestatie indicatoren koppelen om bedrijfsdoelstellingen nog beter te communiceren en resultaten te volgen. De resultaatgebieden en competenties bespreek je in de gesprekscyclus. De concrete afspraken die je maakt over ontwikkeling leg je vast in de training&opleiding module. Speciale ontwikkelafspraken maak en volg je in het Persoonlijk Ontwikkel Plan of het formele verbetertraject.

Verdieping

Verdere verdieping krijg je met de 360 graden feedback module, de vlootschouw en de skillsmanager. Met de 360 graden feedback kan medewerker, manager en HR kan zelf eenvoudig een 360 graden organiseren op basis van de competenties van jouw organisatie. Als iedereen de feedback heeft ingevuld rond je af met een eindgesprek.

Met behulp van de de vlootschouw vraag je managers een uitspraak te doen over prestatie en potentie van de medewerkers. Fit-to-Position maakt automatisch een HR3P matrix op basis van de uitkomsten. De resultaten bespreek je en eventuele acties kan je direct vastleggen.

Met de skillsmanager leg je de skills van medewerkers vast. Dit kan door de medewerker, manager of coach. Doordat je de vereiste skills per functie al met behulp van de functiecomponist hebt vastgelegd krijg je praktisch inzicht in de inzetbaarheid en mogelijke loopbaanstappen van de medewerkers.

Extra

Rapportages

Je hebt uiteraard beschikking over uitgebreide standaard rapportages. Zo heb je inzicht in de voortgang en resultaten. Alle gegevens zijn ook te exporteren naar excel om zelf diepere analyses te maken.

Meertalig

Het systeem is meertalig. Veel organisaties gebruiken daarom Fit-to-Position om strategie, cultuur, performance en beloning over de wereldwijde vestigingen op een lijn te brengen.

Koppelen

Fit-to-Position kan koppelen op de meeste HR systemen. Heb je al een systeem waar alle medewerkers in staan, dan hoef je de gegevens maar één keer in te voeren. We hebben ervaring met koppelingen op o.a. SAP, ADP, Exact, Afas, Beaufort. Ook in combinatie met Single Sign On.

Veilig

We gaan altijd mee met de nieuwste beveiligingstechnieken. Daarnaast zijn de belangrijkste punten:

  • Databases worden niet gedeeld, ze zijn dedicated voor de organisatie.
  • Het datacenter is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd.
  • We zijn volledig AVG compliant.

Wil je meer informatie?

Vraag hieronder om een vrijblijvend kennismakingsgesprek