Antwoord niet gevonden? Stel uw vraag hier:

Naam

Organisatie

E-mail

Telefoonnummer

Stel uw vraag

Veelgestelde vragen

Medewerker

Als het niet lukt om in te loggen, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat de invoer niet correct is, maar het kan ook zijn dat je rechten om in te mogen loggen (nog) niet goed staan.

 1. Foutieve invoer
  a) Hou bij het intypen van je wachtwoord rekening met grote- en kleine letters.
  b) Kijk goed of je bijvoorbeeld niet het cijfer ‘0’ met de letter ‘O’ verward.
  c) Ook komt het voor dat een wachtwoord gekopieerd en geplakt wordt en dat daarbij een niet zichtbare spatie o.i.d. wordt meegekopieerd. Probeer het dan ook eens opnieuw door het wachtwoord handmatig in te typen.
  d) Controleer of je wel in de juiste omgeving (URL) probeert in te loggen.
  e) Wanneer je het inlogscherm te lang open hebt staan, dan zal het ook niet lukken om te loggen. Wacht dan een paar seconden en probeer het opnieuw.
 2. Rechten staan niet goed
  Als de oplossingen genoemd bij punt 1 hierboven niet hebben geholpen, neem dan contact op met je collega’s van P&O. Zij kunnen voor je nagaan of je wel de juiste rechten hebt gekregen en zij kunnen dit corrigeren voor je.

 

Met de knop ‘Tussentijds bewaren’ kun je tijdens het invullen van een formulier je gegevens (tussentijds) opslaan. Na het opslaan kun je gewoon verder gaan met invullen.

Hiermee voorkom je dat er -door welke oorzaak dan ook- gegevens verloren kunnen gaan. Bijvoorbeeld wanneer opeens je internetverbinding wegvalt.

Je kunt je wachtwoord wijzigen op twee plaatsen binnen het programma:

 1. Ga na inloggen naar “Mijn Instellingen” en klik op ‘Verander wachtwoord’
 2. Ga na inloggen naar je eigen Medewerker Dossier. Ga naar de tab ‘Medewerker gegevens’ en klik op ‘Verander uw wachtwoord’.

Indien je vanuit het programma een nieuw wachtwoord toegewezen wilt krijgen, dan kun je op de inlogpagina klikken op de link ‘Wachtwoord opvragen’.

Je kunt al je eigen formulieren altijd terugvinden in je eigen Medewerker Dossier. Het medewerker Dossier is op verschillende manieren te benaderen:

 1. Via de navigatie: Vastleggen/Medewerker Dossier
 2. Via de snelkoppeling  ‘Mijn dossier’ op de Homepage (indien aanwezig)

Het Medewerker Dossier bestaat uit verschillende tabs. Het aantal tabs hangt af van het aantal modules waarmee er binnen jouw organisatie wordt gewerkt. Klik op de juiste tab om de formulieren te zien die je wilt zien.

Indien je je wachtwoord niet meer weet, kun je zelf een nieuw wachtwoord opvragen.

Ga hiervoor naar de inlogpagina van jullie FtP programma (doorgaans is dat: https://uwbedrijf.fit-to-position.com/klant/index.phtml)en klik daar op de link ‘Wachtwoord opvragen’.  Vul hier je gebruikersnaam of je e-mailadres in en klik op ‘Voer uit’. Je ontvangt dan een e-mail met je nieuwe wachtwoord.

Indien er van jou geen e-mailadres bekend is, kun je een collega van afdeling P&O vragen om een nieuw wachtwoord voor je aan te maken.

Ik wil nog wat wijzigen/toevoegen aan een bestaand formulier, maar het formulier is niet meer wijzigbaar. Hoe kan dat?

Dat kan verschillende oorzaken hebben. We hebben de belangrijkste hieronder voor je opgesomd.

 1. Het formulier is reeds ‘Definitief’/Goedgekeurd.
  Oplossing: zodra een formulier eenmaal is goedgekeurd en daarmee de status ‘definitief’ heeft gekregen, is het formulier niet meer te wijzigen. In uitzonderingsgevallen kan het formulier door HR weer worden gereset waardoor het weer de status ‘Concept’ krijgt. Het formulier is dan weer wijzigbaar en kan het opnieuw ter goedkeuring worden aangeboden.
 2. Het formulier is reeds doorgestuurd
  Oplossing: zodra een formulier reeds ter goedkeuring is doorgestuurd, kan het formulier niet meer door jou gewijzigd worden. Afhankelijk van hoe ver het formulier al in de document-flow is gevorderd, kan de manager het formulier nog wel wijzigen. Zodra het formulier echt al ter goedkeuring is aangeboden, dan kan ook de manager het niet meer wijzigen. In het geval dat er echt nog iets toegevoegd moet worden aan het formulier, kan het formulier bij wijze van uitzondering door HR worden gereset waardoor het weer de status ‘Concept’ krijgt. Het formulier is dan weer wijzigbaar en kan weer opnieuw ter goedkeuring worden aangeboden.

Mogelijk is het formulier niet goed opgeslagen of zelfs per ongeluk verwijderd. Of misschien staat het formulier op ‘klad’ en is het daarom nu niet zichtbaar voor jou.

Informeer altijd eerst bij je leidinggevende of bij je collega’s van P&O of zij nog wel het formulier kunnen zien en of zij je verder kunnen helpen. Als het formulier per ongeluk verwijderd is, dan kan het formulier in de meeste gevallen nog voor je hersteld worden. Indien een formulier echter niet is opgeslagen, hetgeen gelukkig sporadisch voorkomt, dan is daar helaas niets meer aan te doen.

 

Heb je een e-mail vanuit FtP niet ontvangen? Dat kan meerdere oorzaken hebben. We hebben hieronder een aantal oorzaken en oplossingen voor je opgesomd:

 1. Er is geen of geen geldig e-mailadres van jou bekend in FtP
  Oplossing: Je kunt na inloggen naar jouw medewerker dossier gaan. Daar vind je de tab ‘Medewerker gegevens’ terug. Hier kun je controleren of jouw e-mailadres staat ingevuld en of deze correct is. Klik op ‘Wijzig’ om je e-mailadres in te vullen of te wijzigen.
 2. De email is naar een ander e-mailadres gestuurd dan je had verwacht
  Oplossing: Controleer in je eigen medewerker dossier onder de tab ‘Medewerker gegevens’ welk e-mailadres er voor jou staat genoteerd. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat er een privé email adres staat genoteerd in plaats van je zakelijke e-mailadres. Je kunt zelf je e-mailadres wijzigen door hier op ‘Wijzig’ te klikken.
 3. De e-mail is in je SPAM-filter terecht gekomen
  Controleer of je de e-mail kunt terugvinden in je spam e-mail box. Maak hier melding van bij je afdeling P&O (of bij de eigen IT-afdeling).
 4. E-mails vanuit FtP worden tegengehouden door een firewall
  Oplossing: Indien punt 1 t/m 3 nog onvoldoende antwoord heeft geboden kun je (via je collega’s van afdeling P&O) navraag bij de IT afdeling (laten) doen om er voor te zorgen dat FtP op een zgn. ‘White list’ komt te staan.

Je ontvangt vanuit FtP een email met het verzoek om een formulier goed te keuren. In deze email staat een link naar de inlogpagina. Na inloggen kom je direct in het formulier terecht. Zowel boven- als onder  in het formulier zie je de button ‘Goedkeuren’ staan. Door hier op te klikken kun je het formulier goedkeuren.

Let op: in sommige klantomgevingen zijn er meerdere goedkeuringsopties. Je ziet dan naast de ‘Goedkeuren’ button bijvoorbeeld ook de buttons’Voor gezien’ of ‘Te herzien door manager’. Ook komt het voor dat de buttons andere benamingen hebben gekregen zoals bijvoorbeeld ‘Akkoord’ of ‘Indienen’.

Load More